X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Zeci de mii de oameni au participat la alegerile organizate de PD (VIDEO)

29 sep. 2014,, 11:55   Politică
5077 5
Foto: noi.md
Circa 98 de mii de oameni au participat la alegerile primare organizate ieri de Partidul Democrat, în vederea selectării candidaților care vor forma lista electorală. Anunțul a fost făcut de liderul PD, Marian Lupu, astăzi în cadrul unei conferințe de presă, relatează NOI.md.

Potrivit democratului, scrutinul a fost unul corect și transparent, fiind înregistrate și mici abateri. Politicianul a anunțat că la alegeri pe lîngă simpatizanții PD au participat și votanții altor formațiunii politice, scrutinul fiind monitorizat de reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale.

„Alegerea deschisă a candidaților a fost un succes, atît al celor aproape 98 de mii de moldoveni care au participat la scrutin, precum și un succes pentru Moldova. În ziua de ieri cetățenii au demonstrat că vor să participe la luarea deciziilor și au un cuvînt greu de spus. Ieri s-a făcut primul pas spre o politică mai aproape de oameni, 28 septembrie este ziua care marchează trecerea Moldovei către un sistem politic mai deschis, mai democratic, mai eficient”, a precizat Marian Lupu.

Liderul formațiunii a anunțat că urnele de vot au fost sigilate și expediate pe parcursul nopții trecute la centrul de calcul al PD din Chișinău, unde urmează să înceapă procesul de numărare al voturilor. Totodată, Lupu a ținut să precizeze că lista electorală a PD va fi formată din 101+2 candidați. Rezultatele numărării urmează a fi prelucrate și ajustate de Consiliul național al formațiunii.

„Consiliul va face anumite ajustări la nivel de 15%, conform unor norme și principii de reprezentativitate. Trebuie să avem o reprezentare a regiunilor și raioanelor. Vom ține cont și de criteriul de reprezentanță profesională. PD este interesat să aibă și profesori și medici și juriști în listă”, a spus Lupu.

Precizăm că pentru organizarea alegerilor primare, PD a deschis 42 de secții de votare în toate raioanele țării și două secții în Italia. Alegătorii au primit cîte un buletin de vot pe care au fost rugați să nominalizeze cinci persoane pentru lista electorală a PD.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?