X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bodrug: Incidentul în care s-au tras focuri asupra unui adolescent pune pe gînduri

28 sep. 2014,, 15:00   Societate
5110 0
Foto: guvern.tribuna.md
„Recunosc: cazul în care s-au tras focuri de armă asupra unui adolescent este un motiv de a cădea pe gînduri și efectua o analiză serioasă a schimbărilor de psihologie în societatea noastră, a comportamentului adulților și adolescenților. Este indiscutabil că se produce o schimbare a normelor obișnuite”, a declarat pentru NOI.md șeful Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug.

Amintim că la Chișinău un minor a tras dintr-un pistol pneumatic într-un adolescent de 14 ani. Din fericire, glontele a nimerit în rucsacul pe care băiatul îl purta în spate.

Incidentul s-a produs acum cîteva zile, nu departe de un liceu din capitală. Elevul acestui liceu, în vîrstă de 14 ani, în drum spre școală a dat peste un grup de băieți care împușcau în aer dintr-un pistol pneumatic. După ce a trecut de grupul de minori, unul dintre ei a tras din pistol în spatele elevului.

Șeful Serviciului de presă al poliției municipale, Adrian Jovmir, a explicat pentru NOI.md că angajații poliției i-au reținut imediat pe acei minori, care nici nu au încercat să fugă sau să se ascundă. Proprietarul pistolului este și cel mai mare băiat din compania respectivă, avînd vîrsta de 18 ani. Ceilalți doi prieteni ai lui au cîte 14 ani.
„Unul dintre ei a recunoscut că a rugat să i se dea să țină pistolul în mînă și după ce l-a primit s-a produs o împușcătură accidentală. Minorul a spus că nici nu a înțeles ce s-a întîmplat și că nu avea de gînd să împuște în cineva”, a relatat Jovmir.

„Din fericire, glontele doar l-a atins ușor pe băiat, de fapt, el nici nu-i putea cauza nimic. Cu toate acestea, noi anchetăm cazul. Chiar dacă pentru procurarea și portul armelor pneumatice nu este nevoie de permisiune, angajații noștri stabilesc cum și de ce pistolul a ajuns pe mîinile adolescentului”, a precizat Jovmir.

„După cazul cu «țintașul din Durlești» , au fost examinate și luate un șir de acțiuni suplimentare pentru întărirea disciplinei de mînuire a armelor înregistrate care se află la cetățeni. Cît privește armele păstrate ilegal, noi lucrăm serios și în permanență asupra acestei probleme. Astfel, pe parcursul ultimilor 4 ani au fost ridicate 12 mii de arme păstrate ilegal, iar în 8 luni ale anului curent – peste 1000. Incidentul cu adolescentul va fi un motiv pentru o discuție serioasă cu angajații instituției noastre”, a subliniat Bodrug.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?