X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Cea mai mare tranzacție între SUA și Israel

2 apr. 13:15   Externe
2974 0

Administrația președintelui american Joe Biden este aproape de a aprobă vînzarea a 50 de avioane de luptă F-15 către Israel în valoare de peste 18 miliarde de dolari, relatează presa occidentală.

Dacă acordul pentru vînzarea de echipamente militare va fi finalizat, acesta va fi cel mai mare din 7 octombrie 2023, cînd Hamas a atacat Israelul, notează CNN.

Potrivit Politico, ca parte a acestuia, partea israeliană va primi și 30 de rachete aer-aer AIM-120D AMRAAM cu rază medie de acțiune și bombe ghidate JDAM.

Potrivit Reuters, Statele Unite analizează vînzarea a 25 de avioane de luptă Israelului din ianuarie 2023, cînd au primit o cerere oficială de la Tel Aviv. Ministrul israelian al Apărării Yoav Galant, care săptămîna trecută a vizitat Washingtonul și a purtat discuții cu consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan și șeful Pentagonului Lloyd Austin, a cerut să accelereze livrările.

CNN notează că, spre deosebire de munițiile ghidate de precizie, noile F-15 vor trebui asamblate de la zero și probabil că nu vor fi livrate timp de cel puțin patru ani. Săptămîna trecută, administrația Biden a aprobat și vînzarea de avioane de luptă F-35 către Israel; în acest caz, nu a fost nevoie să fie informat Congresul.

2
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?