X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Ioniță a fost audiat la CNA în privinţa furturilor de la BEM

24 sep. 2014,, 10:45   Politică
4180 1
Foto: noi.md
Preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, a fost audiat marţi la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), în privinţa furturilor de la Banca de Economii (BEM).

Intervievat de "Infotag", el a spus că "a anunţat personal autoritatea anticorupţie despre documentele existente pe acest caz şi le-a transmis anchetei".

"Am fost invitat la CNA după ce le-am trimis două scrisori cu informaţii despre operaţiunile ilegale. Le-am spus ofiţerilor Centrului că există două soluţii ale Parlamentului privind necesitatea de a monitoriza situaţia de la BEM, ceea ce am şi făcut în calitate de preşedinte al comisiei de profil", a menţionat Ioniţă.

Potrivit lui, "angajaţii CNA s-au interesat de o serie de chestiuni".

"Am fost anunţat că pe acest fapt deja a fost intentat un dosar penal. Informaţiile mele sînt doar un supliment la materialele deja existente. Restul – ancheta şi identificarea dovezilor – nu fac parte din competenţa mea", a spus deputatul.

La începutul lunii septembrie Ioniţă a oferit informaţii conform cărora de la BEM au fost sustrași 120 de milioane de lei prin companii offshore, că în aceste scheme, direct şi indirect, este implicat preşedintele Partidului Liberal Democrat, ex-premierul Vlad Filat. Mai tîrziu deputatul a relatat că a identificat noi scheme de delapidare. De data aceasta suma a constituit 330 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?