X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Roșca: Moldova a devenit un fel de sat fără cîine (VIDEO)

19 sep. 2014,, 16:28   Politică
5956 6
Foto: noi.md
Republica Moldova are nevoie de structuri de forță puternice, neafiliate politic, care să poată servi interesul național, și nu cel de grup. De această părere este liderul de campanie al Partidului Popular Creștin Democrat, Iurie Roșca, care a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe, despre amenințările la adresa securității naționale, informează NOI.md.

Potrivit politicianului, toate organele de forță din Moldova sînt, în prezent, subordonate politic partidelor de guvernare, ceea ce pune în pericol securitatea țării.

“Republica Moldova este un stat vulnerabil, sub toate aspectele. Moldova a devenit ca un fel de sat fără cîine. Astăzi, orice serviciu de securitate din orice țară a lumii își face mendrele nestingherit în Moldova. Nimeni nu studiază în profunzime aceste influențe asupra actului guvernamental, asupra mediului de afaceri, asupra orientării externe, din cauza slăbirii capacităților SIS-ului. Organele de forță au nevoie de o emancipare fundamentală, în raport cu factorul politic, dar mai ales e nevoie de conducători care să aibă o viziune strategică asupra dezvoltării țării”, a punctat Roșca.

Poziția lui Iurie Roșca este împărtășită și de colonelului în rezervă Anatol Bejenari, fost șef al Direcției securitate internă a SIS-ului. Colonelul a atenționat în special asupra pericolelor la adresa securității economice și celei energetice a țării, în urma tensionării relațiilor cu Rusia. Totodată, Bejenari s-a referit la necesitatea stabilizării situației din sistemul bancar.

„Securitatea energetică este afectată de lipsa unui dialog constructiv dintre Chișinău și Moscova. Moldova riscă să intre în iarnă fără să aibă un acord cu Gazprom, iar datoriile mari pot însemna lipsa de căldură în casele oamenilor. Ignorarea statului de neutralitate reprezintă o amenințare directă, pe fondalul războiului din Ucraina”, a spus Anatol Bejenari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?