X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Un angajat al Serviciului Vamal a refuzat 200 de euro

17 sep. 2014,, 15:45   Societate
3097 2
Foto: noi.md
Un angajat al Serviciului Vamal a raportat Direcției securitate internă a Serviciului Vamal și CNA despre un caz de tentativă de corupere.

Totul s-a întîmplat în după amiaza zilei de ieri, cînd în cadrul unui control vamal, pe segmentul de intrare în țară prin postul vamal Leușeni, în baza criteriilor de risc s-a dispus efectuarea unui control vamal detaliat asupra mijlocului de transport de model Mercedes, care se deplasa din Italia în Republica Moldova.

În aceste condiții, pentru a scăpa de controlul vamal, conducătorul auto a încercat să-i ofere 200 de euro colaboratorului vamal, plasîndu-i-le în pașaport.

Imediat, colaboratorul vamal a informat conducerea Biroului Vamal Leușeni și Direcția securitate internă a Serviciului Vamal, după care a sesizat Centrul Național Anticorupție, care s-a deplasat la fața locului pentru documentarea cazului. În acest sens, a fost pornită o cauză penală, în temeiul art. 325 alin (1)- corupere activă, conducerea urmării penale fiind exercitată de către Procuratura Anticorupție.

Totodată, în cadrul controlului vamal, colaboratorii vamali au depistat în compartimentul marfar al microbuzului mărfuri de larg consum în valoare de zeci de mii de lei, transportate ilicit din Italia și care nu au fost indicate în declarația vamală.
Menționăm că lotul de marfă a fost reținut de către organul vamal în vederea determinării valorii veritabile și sancționării conducătorului auto, conform art. 187. al. 10, care prevede o amendă de 3000 de lei.

Mai mult, potrivit CNA, dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 325 al (1), bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani cu amendă în mărime de pînă la 80 de mii de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?