X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Guvernatorii băncilor din Asia Centrală, reuniți în premieră la Chișinău

12 sep. 2014,, 15:13   Economie
2501 0
Foto: mec.gov.md
Guvernatorii băncilor centrale din 24 de țări din Asia Centrală, bazinul Mării Negre și Balcani, participă la o reuniune, desfăşurată în premieră la Chişinău. Printre participanți se numără reprezentanți ai Chinei, Bulgariei, Cehiei, Greciei, Poloniei, României, Rusiei, informează NOI.md.

Evenimentului se desfășoară în perioada 11-14 septembrie, iar principalele subiecte care vor fi abordate țin de beneficiile regimului de ţintire a inflaţiei aduse economiilor naţionale, rolul regimului de flotare liberă a cursurilor de schimb pentru absorbţia şocurilor economice interne şi externe, precum şi dezvoltarea politicilor în scopul asigurării stabilităţii financiare.

Ministrul Economiei, Andrian Candu, a precizat, în cadrul reuniunii, că fortificarea cooperării instituţiilor financiare la nivel internaţional în contextul noilor realităţi geopolitice este extrem de necesară.

„Fiind componenta principală a pieţei financiare din Republica Moldova, sectorului bancar îi revine importanta misiune de asigurare a stabilității macroeconomice şi securității economice a ţării. Iată de ce stabilirea unei comunicări cu guvernatorii Băncilor Centrale, schimbul de experiență şi de noi practici în domeniul dezvoltării sistemului bancar autohton este o mînă de ajutor în condițiile unei instabilități economice mondiale prin care trecem”, a spus Candu.

De asemenea, Andrian Candu s-a referit la necesitatea identificării unei complementarităţi între politicile naţionale existente și mecanismele de cooperare în regiunea Mării Negre, Balcani și Asia Centrală, aşa încît acest spațiu să devină unul de convergență a obiectivelor, şi nu o frontieră de separare dintre ţări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?