Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Experții din Chișinău și Tiraspol nu au reușit să soluționeze problemele în telecomunicații

9 sep. 2014,, 17:45   Societate
3081 0
Foto: noi.md
Grupele de experți din Chișinău și Tiraspol pentru telecomunicații și poștă au discutat problemele în activitatea operatorilor din Transnistria pe frecvențele radio (800 MHz), vîndute de către Chișinău, informează NOI.md cu referire la site-ul departamentului de externe al autoproclamatei RMN.

Potrivit sursei citate, experții transnistreni și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu adoptarea unor decizii unilaterale de către partea moldovenească în domeniul utilizării frecvențelor radio pe teritoriul Moldovei și Transnistriei. „În cadrul întrevederii s-a menționat că la ședințele anterioare din martie și aprilie curent, partea moldovenească nu i-a informat pe reprezentanții Transnistriei despre anumite planuri de vînzare a frecvențelor radio utilizate în Transnistria. Partea transnistreană a aflat despre aceasta din presa moldovenească”.

În opinia părții transnistrene, utilizarea acestor frecvențe de către operatorii moldoveni va conduce la perturbări reciproce în rețele, fapt ce ar putea avea un impact negativ asupra populației”.

Totodată, în comunicat se mai arată că experții transnistreni i-au propus Chișinăului să găsească în mod operativ soluții tehnice, ce vor permite utilizarea comună a acestor frecvențe radio fără a prejudicia operatorii și populația de pe cele două maluri ale Nistrului. Însă „experții moldoveni s-au dovedit a fi nepregătiți pentru discutarea detaliată a eventualelor soluții tehnice, ce necesită a fi adoptate operativ de către părțile interesate. Aceștia au făcut referire la actele normative adoptate în Moldova în domeniul utilizării spectrului frecvențelor radio”, se mai arată în comunicat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?