X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Vietnamul va adera la Uniunea Vamală în anul următor

7 sep. 2014,, 02:28   Externe
7938 8
Foto: aif.ru
Formarea unei zone de liber schimb între Uniunea Vamală și Vietnam are loc potrivit graficului - semnarea acordului este planificată pentru începutul anului 2015, a declarat prim-viceprim-ministrul Igor Șuvalov, potrivit RIA Novosti.

"Am discutat despre crearea unei zone de liber schimb între statele Uniunii Vamale și Vietnam, și am recunoscut că mergem în conformitate cu programul. Din prima zi a lui ianuarie 2015 ar trebui să fucționeze cu adevărat Uniunea Economică Eurasiatică, și în numele Uniunii va fi semnat acordul în cauză", - a declarat viceprim-ministrul.

În plus, în cadrul ședinței comisiei interguvernamentale ruso-vietnameze s-a decis că tranzacțiile se vor fave în moneda națională.

" A fost pusă sarcina ca în trei săptămîni să fie elaborate propuneri cu privire la modalitatea comerțului în monedă națională, într-un mod mai eficient", - a spus Șuvalov.

Participarea Vietnamului la zona de liber schimb cu țările membre ale Uniunii Vamale ar putea crește schimburile comerciale cu Rusia la 10 miliarde dolari pînă în 2020, consideră președintele Rusiei, Vladimir Putin. Pe parcursul anului trecut cifra de afaceri a schimburilor comerciale dintre cele două țări a crescut cu 20% și a constituit 3, 66 miliarde de dolari, iar pînă în 2015 se așteaptă o creștere pînă la 7 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?