Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

PCRM cere demisia ministrului Tineretului şi Sportului şi celui a Educaţiei (FOTO)

3 sep. 2014,, 16:19   Politică
3090 0
Foto: facebook.com
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova cere demisia ministrului Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, şi a ministrului Educaţiei, Maia Sandu.

Potrivit agenţiei "Infotag", peste 30 de manifestanţi cu pancarte şi steaguri ale partidului au scandat miercuri în centrul capitalei "Stop optimizării!", "Ruşine!", "Demisia!", "Ne-aţi furat prezentul, lăsaţi-ne măcar viitorul!", "Bodişteanu la dubă!".

Consilierul municipal PCRM, Mihail Garev, a menţionat că "sănătatea tinerilor şi a naţiunii este importantă pentru stat, iar pentru aceasta răspund Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Educaţiei, care trebuie să creeze condiţii decente pentru ca copii să se dezvolte fizic şi intelectual de la o vîrstă fragedă".

"În prezent, în şcoli copiii sînt nevoiți să se antreneze în săli sportive distruse şi cu inventar învechit, prin urmare, aparte întrebarea, cu ce se ocupă Ministerul Tineretului şi Sportului dacă sălile sportive sunt într-o asemenea stare jalnică?", se întreabă consilierul.

El consideră că "dacă ar fi să întrebăm societatea care este numele ministrului şi al sportivilor moldoveni, atunci nu vom primi niciun răspuns, deoarece ministerul nu întreprinde niciun fel de acţiuni şi nu se ocupă de promovarea sportivilor.

Deputata comunistă Ina Şupac a menţionat că marţi comuniştii au protestat în faţa Guvernului, iar astăzi au venit la Ministerul Agriculturii, unde se află Comisia parlamentară cultură, educaţie, cercetare, ştiinţă, tineret, sport şi mass-media.

Potrivit ei, "după vizita la mai multe licee, unde profesorii au anunţat că în scurt timp instituţia va fi transformată în gimnaziu, a fost luată decizia de a cere preşedintelui Comisiei, Chiril Lucinschi, convocarea unei şedinţe de urgenţă cu participarea ministrului Maia Sandu".

Ina Şupac a menţionat că "nimeni dintre membrii Comisiei nu a venit cu un răspuns şi nu a oferit explicaţii de ce şedinţa nu va avea loc", precizînd că "vara s-a terminat, iar deputaţii încă se odihnesc".

"În ceea ce priveşte ministrul Tineretului şi Sportului – cine ştie cine este acesta şi cu ce se ocupă acest minister? Unde sînt cele 20 de milioane de lei alocați de Guvern pentru construcţia Palatului Sporturilor? Unde sînt banii care trebuie alocaţi organizaţiilor de tineret?", a întrebat deputata.

După acţiunea de protest, Ina Şupac a plecat la Minister pentru a transmite declaraţia participanţilor la protest şi a cere răspunsuri la întrebări, precum şi soluţii pentru problemele din sport şi educaţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?