X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O femeie a încercat să-i ofere mită unui magistrat. Cum a reacţionat magistratul

3 sep. 2014,, 16:06   Societate
2864 0
Foto: delate.info
O locuitoare din satul Etulia, raionul Vulcăneşti, a încercat să-i ofere mită preşedintelui interimar al Judecătoriei Cahul pentru a obţine, în regim de urgenţă, copia unei sentinţe. Denunţul a fost făcut de preşedintele instanţei, care a solicitat intervenţia ofiţerilor CNA, informează NOI.md.

Magistratul spune că femeia a intrat în biroul său de serviciu şi i-ar fi cerut eliberarea copiei unei sentinţe. Pentru urgentare, aceasta i-ar fi pus pe masă o bancnotă de 50 de dolari.

Preşedintele Judecătoriei susţine că s-a încuiat în birou împreuna cu femeia şi a chemat ofiţerii CNA pentru documentarea imediată a cazului. Grupul operativ s-a deplasat la faţa locului, reuşind să investigheze cazul şi să ridice bancnota pentru expertiză.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere activă. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă pînă la 12 ani de închisoare şi o amendă de pînă la 160.000 de lei.

Acesta este al doilea caz în care magistraţii au apelat la CNA pentru denunţarea unor tentative de corupere. Acum două săptămîni, un alt judecător a sunat la Linia naţională anticorupţie pentru a informa asupra unui caz de influenţă necorespunzătoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?