X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Pensionarii cu paşapoarte de tip sovietic vor mai putea să-și ridice pensiile (VIDEO)

3 sep. 2014,, 11:30   Societate
3571 0
Foto: mn.ru
Deși de la 1 septembrie pașapoartele de tip sovietic nu mai sînt valabile, pensionarii care nu au reușit să-și perfecteze buletine de identitate își vor putea primi pensiile în baza pașapoartelor vechi încă cel puțin o lună. Informația a fost comunicată pentru NOI.md de directorul general al Centrului Resurselor Informaţionale de Stat ”Registru”, Sergiu Răileanu, care a precizat că la alegeri documentele vechi nu vor mai putea fi utilizate.

„Potrivit cifrelor oficiale, au rămas aproximativ 30.000 de posesori de pașapoarte sovietice, dintre care șase mii sînt din Transnistria. Cu toate acestea, s-ar putea ca 50-80% dintre aceștia nici să nu se afle în Republica Moldova. În această lună se va afla numărul exact de pensionari cu pașapoarte sovietice. Și chiar dacă acestea vor fi cazuri izolate, avem 14 echipe mobile disponibile să-i deservească pe pensionari la domiciliu”, a spus Răileanu.

În luna mai a acestui an, Parlamentul a adoptat un proiect de lege cu privire la retragerea din circulație a pașapoartelor sovietice, care a intrat în vigoare la 1 septembrie. Paşapoartele sovietice pot fi schimbate gratuit pe buletine de identitate.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?