X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

UE va examina posibilitatea de acordare a asistenței financiare agricultorilor din Moldova

1 sep. 2014,, 12:38   Economie
2589 0
Foto: noi.md
Uniunea Europeană va examina posibilitatea de acordare a asistenței financiare producătorilor agricoli din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de comisarul european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Štefan Füle, în cadrul întrevederii cu premierul Iurie Leancă, care a avut loc în ajunul reuniunii Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului Republicii Moldova, discuțiile s-au axat, în special, pe subiectul referitor la asistenţa financiară europeană pentru fermierii moldoveni, reformarea justiţiei şi situaţia din regiune.

Iurie Leancă a declarat că Republica Moldova întreprinde măsuri pentru a ajuta producătorii agricoli să-şi exporte producţia pe piaţa europeană. Potrivit premierului, în acest sens, România şi Polonia sînt primele state din Uniunea Europeană care şi-au deschis pieţele pentru fermierii moldoveni. Totodată, Iurie Leancă a insistat pe necesitatea unor compensaţii pentru producătorii de struguri tehnici, care potrivit lui, ar fi un ajutor substanţial pentru fermieri.

Șeful executivului de la Chișinău a mai afirmat că reforma justiţiei este o prioritate pentru agenda europeană a Republicii Moldova şi a subliniat necesitatea unui transfer de expertiză în acest domeniu, prin aducerea judecătorilor europeni în Republica Moldova şi asistarea judecătorilor locali.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre situaţia complexă din regiune, referindu-se la evenimentele din Ucraina.

Întrevederea celor doi oficiali a avut loc în ajunul reuniunii Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, la care vor participa astăzi miniştrii de externe şi secretarii de stat ai țărilor membre ale UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?