Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

RPD: Armata ucraineană s-a epuizat, intenționăm să ajungem la Mariupol

26 aug. 2014,, 02:39   Externe
9311 14
Foto: lenta.ru
Armata autoproclamatei republici populare Donețk intenționează să preia controlul asupra Mariupolului și astfel să înconjoare principalele forțe ale Gărzii Naționale în apropiere de Ilovaisk. Declarația a fost făcută la 25 august de prim-viceprim-ministrul RPD, Andrei Purghin.

"Noi planificăm în cadrul noii strategii de contraofensivă să ajungem la Novoazovsk și apoi la Mariupol, închizînd astfel cercul în jurul Gărzii Naționale în apropiere de Ilovaisk", - a spus Purghin. El consideră că, ca urmare a luptelor în apropiere de Donețk și a proastei aprovizionări trupele ucrainene s-au epuizat. "Armata ucraineană s-a epuizat, ei o lună au încercat să intre în Donețk, unde au fost aruncate principalele forțe. Nu a mers. Și avînd în vedere proasta aprovizionare, posibilitățile lor s-au epuizat", - a spus Purghin.

La rîndul său, comandantul adjunct al batalionului "Azov", Igor Mosiiciuk, prin intermediul rețelelor sociale a confirmat că luptele se dau la Novoazovsk. "Se desfășoară ofensiva la Novoazovsk și Mariupol ... Se dă lupta! Nu avem cu ce apăra Mariupol", - constată Mosiiciuk. El a menționat, de asemenea, că soldații batalionului "Azov" și Forțele armate ale Ucrainei încearcă să oprească ofensiva rebelilor, "dar forțele sînt inegale", deoarece rebelii "au avantaj în artilerie și vehicule blindate". La rîndul său, Garda Națională subliniază că Mariupol "este controlat și apărat de unitățile Gărzii Naționale a Ucrainei și a altor unități ale forțelor operațiunii antiteroriste".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?