Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Un fost vicepreşedinte al Transnistriei a devenit ministru de externe al Republicii Doneţk

18 aug. 2014,, 12:05   Societate
5022 5
Foto: tdinform.com
Cunoscutul politician transnistrean, fostul vicepreşedinte ale autoproclamatei RMN Alexandr Caraman a devenit ministru de externe al autoproclamatei Republici Populare Doneţk (RPD).

Potrivit agenţiei "Infotag", anunţul a fost făcut de prim-ministrul RPD, Alexandr Zaharcenco, care a evitat să spună cauza demiterii ministrului Ecaterina Gubareva.

Din Transnistria, pentru a consolida republica Doneţk, au venit peste 30 de persoane, în frunte cu fostul ministru al securităţii de stat Vladimir Antiufeev, care a devenit primul vicepremier al RPD pentru ordine publică şi securitate de stat.

Caraman iniţial a fost desemnat vicepremier pentru afaceri sociale, însă a devenit ministru de externe.

Medic de profesie, Caraman, în perioada 1991-2001, a fost practic mîna dreaptă a preşedintelui de atunci al Transnistriei, Igor Smirnov.

Apoi acest tandem s-a destrămat, iar funcţia de vicepreşedinte a fost lichidată. Caraman a absolvit Academia Serviciului de Stat de pe lîngă Preşedintele Federației Ruse, a susţinut licenţa pe tema "Crearea şi dezvoltarea formaţiunilor de stat pe teritoriul fostei URSS" pe exemplul statelor autoproclamate: Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud şi Karabahul de Munte", cîţiva ani la rînd a fost reprezentantul Transnistriei în Rusia şi Belarus în rang de ministru.

Odată cu venirea la putere a lui Evgheni Şevciuk, a creat în Transnistria, în 2012, partidul "Rodina", la al cărei congres a fost prezent şi actualul vicepremier al Federației Ruse Dmitri Rogozin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?