Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Un restaurant ceh s-a deschis în premieră la Chişinău

18 aug. 2014,, 08:45   Societate
11627 1
Foto: facebook.com
Un restaurant al renumitei companii de bere cehe „Kozel” s-a deschis vineri în premieră la Chişinău.

Solicitat de agenţia "Infotag", ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, Jaromir Kvapil, a spus că o astfel de experienţă este extrem de importantă pentru consolidarea relaţiilor celor două ţări.

„La Chişinău există puburi de bere germane. Dar totuşi cehii au fost primii care au început să prepare bere. În restaurantul nostru, berea cehă veritabilă va fi servită cu bucate cehe. Astfel, ca să simţi atmosfera Pragăi adevărate şi a berii cehe bune, va fi suficient să vii în centrul Chişinăului”, a menţionat diplomatul.

Conform spuselor managerului pentru relaţii cu publicul al companiei EFES-Moldova, Sergiu Lungu, restaurantul nou are o capacitate de 200 de locuri.

„La noi clienţii vor fi serviți în exclusivitate cu bere şi bucate cehe. Restaurantul care s-a deschis este primul de acest gen peste hotarele Cehiei, chiar dacă berea «Kozel» se livrează în 38 de ţări ale lumii. Special pentru a instrui personalul, la Chişinău a venit Kamil Ruzek, unul dintre principalii specialişti ai companiei în Cehia. Acesta îi va familiariza pe chelneri şi barmani cu stilul special de aranjare a bucatelor cehe pe masă, cu bucatele cehe, servirea berii, deservirea vizitatorilor restaurantului”, a relatat Lungu.

El a mai spus că diferite feluri de bere "Kozel" se vînd în 600 de puncte de comerţ din Moldova şi această băutură este una dintre cele mai solicitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?