X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Franța ar putea anula ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

29 mar. 12:45   Externe
5453 0

Direcția Generală de Securitate Internă a Franței și-a exprimat îngrijorarea cu privire la probabilitatea unor atacuri teroriste în ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Despre aceasta a relatat Europe 1.

Pe fondul recentului atac terorist de la "Crocus City Hall", amenințarea teroristă în Franța este "foarte ridicată". Potrivit postului de radio, serviciul de securitate "dorește să evite pe cît posibil scenariul unui atac coordonat în ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, în fața camerelor de luat vederi din întreaga lume".

Potrivit unei surse anonime din serviciile de informații, Franța urmează să treacă "la planul B" - anularea ceremoniei. Ceremonia în formatul său actual, care presupune o paradă pe rîu pe Sena, "prezintă prea multe riscuri pentru a fi lăsată așa cum este"

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc între 26 iulie și 11 august.


În urma atacului terorist de la Primăria Crocus, președintele francez Emmanuel Macron a cerut Consiliului de Apărare și Securitate Națională să ridice nivelul de amenințare teroristă la cel mai ridicat. Pentru a asigura securitatea la Jocurile Olimpice, aceștia intenționează să atragă pînă la 20 de mii de militari.

7
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?