X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Fostul partener al unui milionar din Rusia ar putea fi complice la un omor

5 aug. 2014,, 10:30   Societate
4635 0
Foto: radiochisinau.md
Într-un oficiu privat din sectorul Rîşcani al capitalei a avut loc o tentativă de a împuşca un fost poliţist, care în prezent se află în stare gravă.

Surse din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au comunicat agenţiei "Infotag" că în timpul tragerii focurilor de armă un glonţ l-a rănit pe Alexandru Harghel, de 44 de ani, fost poliţist, actualmente paznic. El a fost transportat la Spitalul de Urgenţă, unde a fost spitalizat în secţia de reanimare.

Potrivit sursei, în acest caz, de la bun început apăreau ciudăţenii - "victima a fost spitalizată cu un alt nume".

"În ultimii ani activa ca paznic al businessmanului Ion Vînaga. Cu ceva timp în urmă comerciantul a transcris pe numele paznicului compania sa – Global Investment, căreia îi aparţin acţiuni ale companiei Elat”, s spus interlocutorul.

Potrivit procurorilor, aceste acţiuni au fost cumpărate din resursele unor investitori ruşi. Vînaga a promis să le înmîneze documentele, dar le-a păstrat. Și, ca să nu fie descoperit, a transcris compania pe numele paznicului Harghel. Businessmenii s-au adresat în instanţa de judecată, dar fără succes. Nu au reuşit să demonstreze nimic.

Ancheta consideră povestea cu şiretlicurile businessmanului moldovean cu bani străini una "cu barbă". De exemplu, la rîndul său, din cauza acţiunilor lui Vînaga, a avut de suferit businessmanul rus Ralif Safin – fratele cîntăreţei Alsu. Acesta administra o afacere cu zahăr şi i-a dat lui Vînaga o mare sumă de bani pentru investiţii. Ulterior Safin nu şi-a mai văzut banii. Aceste resurse Vînaga, de asemenea, le-a investit în Elat, a dat banii în datorie cu procente, iar apoi, ca prin minune, a devenit proprietarul acţiunilor companiei. Mai mult, Vînaga este suspectat de faptul că a operat cîteva maşinaţii cu uzinele de zahăr, din care a fost transportată producţie şi alte active, care mai tîrziu au fost vîndute.

Procurorul sectorului Rîşcani, Igor Popa, a comunicat că "deocamdată nu este clar din ce motiv s-au tras focurile de armă".

"A fost demarată o anchetă. S-au tras focuri în încăpere, a fost rănită o persoană, ea se află la spital. Dosarul penal a fost intentat pe motiv de vătămare corporală gravă. Din cauza stării grave în care se află Harghel, acesta deocamdată nu a fost interogat", a spus procurorul, adăugînd că "Vînaga a fost interogat, dar nu şi reţinut".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?