Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Kovali a recunoscut posibilitatea invaziei Rusiei în Ucraina

5 aug. 2014,, 02:52   Externe
7310 13
Foto: obozrevatel.com
Operațiunea antiteroristă poate deveni un pretext pentru invazia Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei. Declarația a fost făcută luni, 4 august, la un post de televiziune ucrainean de adjunctul Consiliului de Securitate Națională și Apărare Mihail Kovali.

"Aceasta (evenimentele din Donbas) poate deveni un pretext pentru invadarea teritoriului Ucrainei", - a spus el.

Potrivit lui Kovali, în apropierea frontierei de stat a Ucrainei într-adevăr au fost create trupe de șoc. Grupări deosebit de puternice se află în Crimeea.

"Grupuri militare deosebit de puternice se află pe teritoriul Crimeei (23 000 de militari ruși). La fel de puternice se află de la Cernigov la Taganrog. Acolo se află puncte de comandă și control pregătite. Și toate acele măsuri care sînt în prezent în curs de desfășurare în zonele adiacente la est de țara noastră, vorbesc despre faptul că este o demonstrație clară a pregătirii forțelor armate ale Federației Ruse de a efectua operațiuni militare active", - a declarat adjunctul Consiliului de Securitate Națională și Apărare.

Kovali, de asemenea, a remarcat faptul că doar în apropierea frontierelor Ucrainei se află 33 de mii de militari ai Forțelor Armate ale FR și 160 de tancuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?