X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

FMI va analiza impactul tensiunii geopolitice din regiune asupra economiei Moldovei

18 iul. 2014,, 10:45   Economie
3889 0
Foto: mec.gov.md
Misiunea Fondului Monetar Internațional pentru monitorizare va rămîne în vizită în Republica Moldova pînă pe data de 22 iulie, informează NOI.md.

Declaraţia în cauză a făcut-o șeful misiunii FMI în Republica Moldova, Max Alier, în cadrul unei întîlniri a experţilor-membri ai echipei Fondului cu viceprim-ministrul și ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu. Tema principală a întrevederii a fost axată pe prognozele macroeconomice pentru anul 2014, reformele din cadrul sistemul financiar-bancar și impactul tensiunilor geopolitice din regiune asupra economiei per ansamblu, în special asupra exportului.

Andrian Candu le-a mulțumit reprezentanților FMI pentru suportul constant oferit Republicii Moldova și susținerea proceselor de reformă, inițiate de țara noastră. Potrivit acestuia, cooperarea Moldovei cu FMI este importantă, de aceea țara este interesată în continuare de dezvoltarea relațiilor de colaborare. Sprijinul financiar al FMI și asistența tehnică oferită joacă un rol important în asigurarea stabilității macroeconomice și în procesul de implementare a reformelor structurale inițiate.

Max Alier a declarat că Misiunea de monitorizare a FMI se va afla în Moldova pînă pe data de 22 iulie. În această perioadă FMI planifică să poarte negocieri bilaterale cu oficialii moldoveni, precum şi să analizeze politicile de dezvoltare economică a Republicii Moldova. În plus, va fi analizat și progresul înregistrat în urma implementării reformelor structurale, îndreptate spre reducerea sărăciei și creșterea economică sustenabilă, în contextul Strategiei Naționale de Dezvoltare "Moldova 2020".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?