Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Poisic: oamenii satelor negazificate nu trebuie să plătească pentru reparația drumurilor (VIDEO)

12 iul. 2014,, 08:00   Societate
5683 0
Foto: noi.md
"Guvernul nostru în căutările sale haotice de mijloace pentru suplinirea bugetului ajunge pînă la absurd: locuitorii satelor negazificate, care folosesc gaz lichefiat, prin intermediul accizelor pentru acesta sînt impuşi să plătească repararea și construirea drumurilor", a declarat pentru NOI.md doctorul în economie, colaboratorul științific superior al Institutului de Cercetări Economice din cadrul Academiei de Științe a Moldovei Mihail Poisic.

Expertul a explicat că impozitul pentru gazul lichefiat, introdus de Guvern în mod spontan, în urmă cu câțiva ani, nu prevedea excluderea acestuia pentru gazul îmbuteliat, care este utilizat de către săteni. În aceiași Românie, de exemplu, acest lucru este luat în considerare, acolo consumatorii de gaz îmbuteliat nu plătesc impozitul pentru gazul lichefiat.

Referindu-se la proiectul de lege publicat recent privind politica fiscală pentru anul 2015, economistul a subliniat unele momente eronate, din punctul lui de vedere, în domeniul impozitării combustibilului pentru automobile.

Interlocutorul este profund convins că "Guvernul, dublînd de două ori taxa pentru drumuri, egalînd, total nedrept, pensionarii care dețin mașini mici și care merg cu ele foarte rar, din cauza costului ridicat al benzinei, cu aceeași șoferi de taxi, spre exemplu. Chiar şi mai devreme s-a uitat cu desăvîrşire de partea cea mai vulnerabilă a societății noastre, triplîndu-se, de asemenea, plata pentru verificarea tehnică a maşinii. Nu vrea nicidecum Ministerul nostru de Finanțe să urmeze un principiu simplu la determinarea ratelor accizelor, utilizat însă în mod eficient în țările dezvoltate, acela: cu cît mai mult vă deplasaţi cu autovehiculul, cu atît plătiți mai mult".



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?