X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Conducerea RPD vrea să evacueze din Donețk 100.000 de locuitori

11 iul. 2014,, 09:47   Externe
5202 2
Foto: ntv.ru
Conducerea autoproclamatei republici din Donețk poate anunța în curînd evacuarea populației civile în unele raioane din Donețk.

"În viitorul apropiat este posibilă evacuarea a aproximativ 100.000 de locuitori din unele zone ale Donețkului", - a declarat Alexandr Borodai, prim-ministrul RPD.

Astăzi, în Donețk se dau lupte în zona aeroportului, locuitorii din zonele învecinate au fost rugați să nu se apropie de ferestre, să nu iasă pe balcon și să se abțină de la ieșirile din apartamente și case.

Rebelii au atacat pozițiile trupelor ucrainene pe aeroportul Donețk.

Ostilități s-au înregistrat și la Lugansk. Armata ucraineană a bombardat orașul. S-a anunțat despre șase răniți. Rebelii au anunțat că după un schimb de focuri pe aeroportul local forțele de ordine au pierdut 50 de persoane.

Datorită afluxului de refugiați din Ucraina a fost declarat regim special la Volgograd, Rostov și regiunile Astrahan, Stavropol, în Kalmîkia și orașul Sevastopol. Potrivit Serviciului Federal de Migrație din Rusia, de la 1 ianuarie pe teritoriul Rusiei au ajuns 2,5 milioane de cetățeni ai Ucrainei, 2 milioane s-au întors înapoi, iar 480 de mii au rămas în FR.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?