X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Ucraina: șefii rebelilor hotărîți "să apere Donețkul"

11 iul. 2014,, 08:30   Externe
8627 2
Foto : bloknot.ru
Responsabilii rebelilor proruși din Donețk, în estul Ucrainei, s-au declarat hotărîți joi să apere acest oraș de unde vor să evacueze o parte dintr-un milion de locuitori.

"Inamicul încearcă să încercuiască din toate părțile Donețkul. Suntem gata să apărăm Donețkul și aglomerația /urbană/ Donețk, să nu lăsăm adversarul să intre sau să înconjoare orașul", a declarat într-o conferință de presă Igor Strelkov, "ministru al apărării" al Republicii Populare Donețk /DNR/, autoproclamată.

El a dat asigurări că are suficienți "rezerviști" și echipament pentru a face acest lucru, asigurînd că "peste 1.000 de voluntari" s-au alăturat separatiștilor "în ultimele zile".

Autoritățile de la Kiev, care au declanșat o "operațiune antiteroristă" împotriva rebelilor din estul țării, și-au afișat, după recucerirea mai multor localități, intenția de a încercui cele două mari orașe din regiune, Donețk și Lugansk /aproape 500.000 de locuitori/, amintește AFP. "Primul ministru" al DNR, Aleksandr Borodai, și-a afișat de asemenea determinarea. "Vom apăra teritoriul DNR contra ocupației", a declarat el în această conferință de presă.

El a evocat de asemenea posibilitatea de a evacua "zeci de mii" sau chiar "sute de mii" de locuitori din Donețk în timp ce forțele ucrainene înaintează.

În legătură cu Rusia, al cărei sprijin pentru rebeli pare să scadă în ultima vreme, Borodai, care nu face un mister din cetățenia sa rusă și s-a întors de la Moscova, a dat asigurări că a avut discuții "constructive" în capitala rusă, cu interlocutori pe care a refuzat să-i numească.

"Mă bazez foarte mult pe sprijinul Federației Ruse pe termen foarte scurt. Rusia ne-a oferit deja un ajutor colosal, în voluntari sau în ajutor umanitar, iar eu cred că va crește", a spus el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?