X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Oficial român: Gazoductul Iaşi-Ungheni va deveni funcţional luna viitoare

1 iul. 2014,, 10:55   Societate
4425 5
Фото: timpul.md
„Gazoductul Iaşi-Ungheni va deveni funcţional din a doua jumătate a lunii august”, a afirmat luni ministrul român delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează postul de televiziune Digi 24, oficialul de la Bucureşti a verificat luni traseul conductei ce va interconecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova.

El a spus că lucrările la gazoduct pe teritoriul României au fost finalizate, la fel şi traversarea conductei pe sub rîul Prut. Pe partea moldovenească încă se mai lucrează, însă în ritm accelerat pentru ca termenul înaintat de autorităţile române să poată fi respectat.

Gazoductul Iaşi-Ungheni are o lungime de 43 de kilometri dintre care 33 pe teritoriul României. Investiţia se ridică la 27 de milioane de euro, dintre care 7 milioane de euro constituie contribuţia Uniunii Europene. În primul an, România va exporta 500 de milioane de metri cubi de gaze în Moldova. Ulterior cantitatea va creşte la 1,5 milioane de metri cubi, adică 13% din producţia autohtonă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?