Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Expert: Semnînd acordul de asociere cu UE, Poroșenko și-a semnat sentința

1 iul. 2014,, 00:55   Externe
8337 20
Foto: news.bigmir.net
"De fapt, președintele Ucrainei Petro Poroșenko și-a semnat sențința politică ca lider al unui stat integru, deoarece anume asocierea cu Uniunea Europeană a fost unul dintre factorii care au provocat tulburările din Donbas", - a declarat pentru REGNUM analistul politic din Kiev, Artem Buzila, comentînd evenimentele recente.

Potrivit analistului, acordul va avea un impact negativ asupra situației din estul țării. Însă, a subliniat el, în general, nu se poate vorbi despre formarea unui front comun al țărilor care au semnat Asocierea – Ucraina, Georgia și Republica Moldova.

"Dacă nu ar fi fost semnat acest acord înrobitor, s-ar putea liniști protestatarii din Donbas. Nemaivorbind despre problemele economice considerabile cu care se va confrunta economia națională în viitorul apropiat. Referitor la Georgia și Moldova, acordurile cu aceste țări sînt de altă natură. În Georgia acordul este semnat de un guvern moderat în materie de politică externă, prin urmare, acesta va respecta mai mult sau mai puțin propriile interese naționale, spre deosebire de Kievul oficial. În cazul Republicii Moldova este un acord pentru cîteva luni, deoarece opinia publică din această țară susținere preponderent Uniunea Vamală.

Prin urmare, în viitoarele alegeri parlamentare din toamna vor cîștiga forțele anti-europene și vor rezilia acordul. Deaceea triunghiul euroasociat Moldova-Ucraina-Georgia în condițiile de față este puțin probabil și nu poate fi durabil ", - a spus Buzila.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?