X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vrabie: Timp de doi ani în Parcul Industrial „Tracom” au fost create peste 500 de locuri de muncă (VIDEO)

25 iun. 2014,, 15:43   Societate
4935 2
Foto: noi.md
„Pot să afirm cu plăcere că decizia Guvernului de a crea Parcuri Industriale a fost una corectă. Un exemplu elocvent în acest sens este Parcul „Tracom”, a declarat pentru NOI.md directorul general al întreprinderii Vitalie Vrabie.

Cu puțin timp înainte de vizita președintelui Parlamentului, Igor Corman, în parcul industrial, Vitalie Vrabie a relatat că de la începutul activității, în anul 2012, pe teritoriul fostei uzine de tractoare activează deja peste 30 de rezidenți. Din cele 500 de milioane de lei de investiții preconizate pentru primii trei ani de activitate au fost atrași peste 200 de milioane de lei, iar din cele 2000 de locuri de muncă planificate, au fost deja create 500.

Numai în anul 2013 au fost vîndute mărfuri în valoare de peste 200 de milioane de lei, iar volumul anual al vînzărilor după realizarea tuturor proiectelor va constitui un miliard de lei. În cadrul parcului industrial „Tracom” are loc prelucrarea metalelor și produselor din metal, sînt produse articole din hîrtie şi mobilă, sînt prestate servicii tipografice și IT.

„Trebuie de avut în vedere că toate acestea se produc în baza vechii platforme, care este destul de uzată. Acest fapt denotă că metoda alternativă de dezvoltare a economiei țării a fost aleasă corect”, a subliniat Vrabie.

„Activez în domeniul producției de mobilă de la vîrsta de 13 ani. De la 1 octombrie 2013, am început să produc mobilă aici. Principalul avantaj al Parcului Industrial constă în aceea că nouă ni s-a oferit toată infrastructura, fie și veche: încăperi capitale, electricitate, gaze naturale, aprovizionare cu apă și canalizare. Cu alte cuvinte, noi am fost scutiți de activitățile ce țin de amenajare, iar asta ne-a permis să investim mai mulți bani în producere”, a explicat avantajele Parcului Industrial „Tracom” directorul fabricii de mobilă Igor Arama.

Antreprenorul a precizat că ei produc mobilă atît în baza proiectelor proprii, cît și la comandă. În pofida concurenței, întreprinderea comercializează 60% din producție pe piața locală, iar 40% - în statele Europei și CSI.

„De ce mă întrebați despre scopul vizitei mele la „Tracom”? Mă interesează experiența lansării procesului de producție, care sînt problemele și propunerile antreprenorilor care activează aici. Vom discuta aceste chestiuni și vom lua decizii bine calculate pentru promovarea și dezvoltarea acestei forme a economiei”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Corman.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?