Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Vicespeakerul Liliana Palihovici: viitorul european va spori securitatea Moldovei

24 iun. 2014,, 12:08   Societate
3379 4
Foto: adevarul.ro
Viitorul european va spori securitatea Republicii Moldova, căci în perioada aflării în componența Imperiului Rus, fără drept de opțiune, țara nu avea o securitate reală, este de părere vicepreședinta Parlamentului, șefa delegației moldovenești la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Liliana Palihovici.

Potrivit agenției „Infotag”, oficiala a declarat marți, la deschiderea sesiunii de vară a APCE că în ultimii cinci ani Moldova a făcut o alegere națională, strategică și ireversibilă în favoarea integrării europene.

„Europa ne-a recunoscut progresele și aspirațiile. În luna aprilie, Uniunea Europeană a abolit regimul de vize pentru cetățenii noștri, iar vineri, 27 iunie, vom, semna Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și vom iniția procedura de ratificare a acestuia”, a menționat Palihovici.

Conform spuselor ei, securitatea țării a fost în pericol și după recunoașterea independenței Republicii Moldova, pentru că regimul comunist „a preferat să izoleze țara de Europa, fapt care a condus la lipsa planului și a perspectivei de integrare europeană”.

„Azi, toate acestea sînt în trecut. Aspirațiile europene ale Moldovei, similare cu ale colegilor noștri din Ucraina și Georgia, pot avea un efect benefic asupra consolidării securității în Europa”, a opinat vicespeakerul moldovean.

Palihovici a mai spus că Moldova a optat pentru un viitor european, dar această alegere nu este pe placul tuturor și oponenții recurg la șantaj economic ca să blocheze acest obiectiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?