X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

SFM al Rusiei: regiunea Lipeţk este regiunea ce excelează la capitolul stabilirea cetăţenilor Moldovei cu trai permanent

19 iun. 2014,, 10:15   Societate
4525 0
Foto: protv.md
Regiunea Lipeţk se află pe primul loc printre regiunile Federaţiei Ruse la capitolul intrarea cetăţenilor Moldovei pe teritoriul FR ce doresc să primească cetăţenia rusă.

Potrivit agenţiei "Infotag", acest fapt a fost comunicat, miercuri, în cadrul prezentării la Centrul Rus de Cultură şi Ştiinţă (CRCŞ), de către specialiştii Serviciului Federal de Migraţiune (SFM) al FR, regiunea Lipeţk, dar şi referitor la posibilităţile de intrare în baza Programului de strămutare benevolă a conaţionalilor. Reieşind din datele prezentate, la 1 iunie 2014 în regiunea Lipeţk au sosit 361 locuitori ai Moldovei (în total 606, inclusiv membrii familiei).

Coordonatorul Departamentului Muncii a regiunii Lipeţk, Piotr Iaiţki, a comunicat că pe al doilea loc s-au situat cetăţeni din Uzbekistan - 286 (484), iar pe al treilea loc - foşti cetăţeni ai Kazahstanului - 146 participanţi ai programului (320).

Iaiţki a numit strămutarea cu trai permanent a cetăţenilor Moldovei un "cadou pentru administraţia regiunii", menţionînd că "Rusia este o ţară mare, dar, cu regret, nu are cine să se ocupe de dezvoltarea acesteia".

Potrivit spuselor lui, "în regiune au fost amenajate trei Centre temporare de trai, de tip hotelier şi locativ - două construcţii complet noi şi o clădire reconstruită".

Demnitarul a menţionat şi specialităţile cele mai solicitate în regiune: medici, profesori, ingineri.

"În ceea ce priveşte profesiile: şoferi, macaragii, finisori, faianţari, betonişti, ţin să vă spun că şi aceste specialităţi sînt solicitate în rîndurile angajatorilor", a menţionat Iaiţki.

La CRCŞ cu regularitate sînt organizate întruniri şi conferinţe on-line cu reprezentanţii administraţiilor regiunilor, districtelor, ţinuturilor din FR.

Prezentarea regiunii Lipeţk a fost vizitată, miercuri, de cel puţin 50 de oameni, care doresc să primească cetăţenia rusă în baza procedurii simplificate, care a intrat în vigoare la 1 aprilie 2014 şi a fost aprobată de Duma de Stat a Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?