X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Cea de-a III-a ediţie a Forumului UE-RM va avea loc la Bălţi

17 iun. 2014,, 17:13   Societate
4962 0
Foto: infoprut.ro
Cea de-a III-a ediţie a Forumului RM-UE se va desfăşura la Bălţi în perioada 19-20 iunie. În cadrul acestui eveniment urmează a fi discutate perspectivele europene ale Republici Moldova, beneficiile Acordului de Liber Schimb şi soluţionarea conflictului transnistrean. Despre aceasta a anunţat la o conferinţă de presă directorul executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă Victor Chirilă, relatează NOI.md.

Directorul asociaţiei a menţionat că la reuniune sînt aşteptaţi premierul Iurie Leancă, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, liderii PLDM şi PDM, Vlad Filat şi Marian Lupu, precum şi o serie de invitaţi străini, printre care ministrul german al Cooperării şi Dezvoltării Economice, Gerd Müller, reprezentanţi ai Bundestagului, experţi din Polonia şi România.

Potrivit organizatorului, oraşul Bălţi a fost selectat ca loc de desfăşurare pentru "a transmite un mesaj întregii societăţi că nu doar la Chişinău se face integrarea europeană".

"Nu doar Chişinăul contează în acest proces, dar şi cetăţenii noştri care locuiesc în raioanele şi în oraşele Republicii Moldova, că Bălţiul contează, că bălţenii sînt importanţi pentru integrarea europeană, chiar dacă unii dintre ei au alte viziuni, au temeri, suspiciuni faţă de acest proces. Este important să avem un dialog deschis cu cetăţenii din toată ţara, astfel încît să înţelegem mai bine acest proces şi ce trebuie să facem ca beneficiile să fie simţite de toţi în viaţa noastră de zi cu zi", a afirmat expertul.

În cadrul forumului vor avea loc şapte sesiuni tematice care vizează, în principal, Acordul de Asociere şi Liber Schimb, care urmează să fie semnat pe 27 iunie, reformele în justiţie şi economie şi conflictul transnistrean.

La reuniune s-au înregistrat peste 150 de participanţi, dintre care 40 din străinătate, din Uniunea Europeană, Rusia, Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?