X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ucraina, Rusia și OSCE au ajuns la o înțelegere cu privire la planul de pace al lui Poroșenko

11 iun. 2014,, 01:22   Externe
5883 4
Foto: gazeta.ru
La 8 și 9 iunie au avut loc trei ședințe ale grupului tripartit de contact privind punerea în aplicare a planului de pace al președintelui Ucrainei, care a inclus reprezentanții Ucrainei, Rusiei și OSCE.

Acest lucru este menționat în declarația Ministerului de Externe ucrainean postat pe site-ul oficial al ministerului.

Ca urmare, părțile au ajuns la o înțelegere reciprocă privind etapele-cheie ale realizării planului prezidențial, precum și a unei liste de sarcini care trebuie soluționate pentru a "de-escalada situația din regiunile Donețk și Lugansk ale Ucrainei".

Participanții la grupul tripartit de contact au fost de acord să continue întîlnirile în același format, declară Ministerul de Externe pe site-ul său.

La întîlnirea din 8 iunie a participat ambasadorul Ucrainei în Germania, Pavel Klimkin, reprezentantul special al Secretarului General al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Heidi Tagliavini și ambasadorul Rusiei în Ucraina, Mihail Zurabov. La această întîlnire președintelele Ucrainei Petro Poroșenko a declarat că săptămîna curentă trebuie să înceteze ostilitățile în estul țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?