Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

100 de copii din școli-internat, datorită lui Renato Usatîi, pentru prima dată vor vedea marea (FOTO) ©

3 iun. 2014,, 11:00   Societate
6032 3
Foto : noi.md
Renato Usatîi continuă buna tradiție începută anul trecut. În vara anului 2013 el i-a dus la mare pe mai mult de 40 de copii de la o școală-internat. În anul curent politicianul intenționează să le ofere un cadou similar la peste 100 de copii.

Anunțul a fost făcut de însuși președintele Partidului Nostru de Ziua Internațională a Copilului, pe care Renato Usatîi și echipa sa a combinat-o cu un concurs unic – „Bătălia portarilor”, avînd calitate de partener general al turneului.

„În acest an am de gînd să trimit la Zatoka copii din orfelinate și familii sărace, care nu au văzut marea. Anul trecut am reușit să arăt marea la 40 de copii, în acest an – la 100. Cum se va încălzi vremea, ei vor pleca la mare. Acolo îi așteaptă o pensiune bună, cu camere de lux și cinci mese. Iar în ultimele două zile eu voi pleca la ei – să pescuim guvizi. Evenimentul se va încheia cu un concert susținut de interpreți moldoveni”, a menționat Renato Usatîi.

Evenimentul sportiv de amploare „Bătălia portarilor” este un adevărat cadou pentru tinerii amatori de fotbal. Ei au putut nu doar să-i susțină pe portarii favoriți, dar și să comunice personal cu o adevărată legendă a sportului mondial – renumitul portar al echipei „Steaua” Helmut Dukadam.

O surpriza nu mai puțin plăcută și foarte gustoasă de la Renato Usatîi pentru tinerii suporteri ai „Bătăliei portarilor” au fost două mii de sticle gratuite de „Coca-Cola”, două mii de pachete de suc, mii de porții de vată de zahăr, popcorn și înghețată. Nu au fost uitați nici părinții copiilor, pentru care organizatorii au pregătit două tone și jumătate de bere rece gratuită.

„Am trimis reprezentanți ai mei în diferite orașe și regiuni ale țării cu jucării, echipament sportiv, fructe și alte cadouri pentru copii din orfelinate și familii social-vulnerabile. Am aflat mai întîi de ce au nevoie. În ceea ce privește evenimentul de astăzi, eu sînt sigur că în condițiile în care în țară, în ultimii 20 de ani s-au închis foarte multe școli sportive, un astfel de eveniment ca „Bătălia portarilor” va atrage atenția copiilor și cel puțin 10 % dintre ei vor dori să se înscrie la secții sportive”, consideră Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?