Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Poisik: Gaz mai ieftin pentru Găgăuzia – iluziile lui Formuzal (VIDEO)

24 mai. 2014,, 13:30   Societate
6121 0
Foto : noi.md
„Promisiunile başcanului Găgăuziei Mihail Formuzal de a reduce semnificativ preţul al gazul naturale pentru locuitorii regiunii nu este decît o iluzie. Rusia examinează Moldova ca un stat integru şi nu va face calcule separate pentru autonomie.

Iar un preţ mai mic la gaze pentru locuitorii Transnistriei nu poate servi drept exemplu al unei bunăvoinţe – Tiraspopul pur şi simplu nu plăteşte pentru gaze, iar preţurile se stabilesc în funcţie de interesul politic”, a declarat pentru NOI.md doctorul habilitat în economie, colaboratorul ştiinţific principal al Institutului de Cercetări Economice a AŞM, Mihail Poisik.

Expertul este „mirat mai mult de politica Rusiei la formarea preţului la această sursă de energie, în care lipseşte cu desăvîrşire logica, componenta economică. Cu China au convenit asupra unui preţ de $350 pentru o mie de metri cubi, cu Moldova– $386, iar cu Ucraina– tocmai $486. E clar că preţul este foarte mare. Nu trebuie atunci să ne mirăm de nemulţumirea europenilor şi a Ucrainei faţă de Rusia”.

„E clar că economia constituie o expresie concentrată a politicii. Însă nu chiar atît de făţiş, cusut cu aţă albă. Acest fapt nu adaugă un plus imaginii Moscovei în ochii partenerilor ei de afaceri”, a conchis Poisik.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?