X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tînărul care a mers pe jos 1966 km în Italia vrea să repete experienţa în Moldova

16 dec. 2019,, 07:50   Societate
2947 1

Sătul de rutina zilnică, Andrei Plugaru, un tînăr din Republica Moldova, care de mai bine de doi ani lucrează în Italia, a decis să străbată peninsula pe jos, fără bani. O aventură care “l-a costat” 92 de zile și 1.966 km prin ploaie și vînt, dormind sub cerul liber sau în case părăsite.

Aventura lui Andrei Plugaru a început pe 2 septembrie. A plecat din orașul Treviso, punctul final fiind vulcanul Etna, Sicilia. A trecut prin Roma, Pisa, Napoli, Padova, dar și prin alte orașe importante.

”Mă săturasem de rutină. Eu lucrez de doi ani ca vînzător în Treviso, iar zilele curgeau toate la fel: muncă, apoi casă și tot așa. Atunci mi-am zis că e cazul să fac ceva care să mă scoată din banalitate”, ne-a spus tînărul în vîrstă de 27 de ani, care înainte de plecare s-a pregătit și sufletește, dar și fizic.

”Am început să merg pe jos din ce în ce mai mult. Cîte 10 -12 kilometri în fiecare zi”.

Și a venit ziua plecării. Un rucsac în care a pus cîteva baterii solare, două sticle pentru apă și o pereche de încălțări. Cu această “avere” a pornit la începtul lunii septembrie în călătoria sa.


Vrea să repete experiența și în Moldova

Prima zi de mers pe jos i s-a părut și cea mai grea. Andrei spune că la sfîrșitul zilei s-a gîndit să renunțe la idee și să se întoarcă acasă.

“M-am gîndit și răzgîndit. Apoi, am decis să continui și să le demonstrez oamenilor că nimic nu este imposibil”, a continuat el.

Fiecare zi a fost filmată de Andrei și filumlețul postat pe canalul său de YouTube. Astfel, tot mai multă lume a aflat că moldoveanul străbate peninsula italică pe jos și fără bani.

Tînărul își începea ziua la ora 6.00 dimineața. De obicei, mergea cam o oră jumătate, apoi 10-15 minute se odihnea, și tot așa. În drumul său, Andrei Plugaru a întîlnit atît italieni, cît și romîni și moldoveni impresionați de inițiativa sa, care l-au adăpostit și i-au dat să mănînce.

Aventura prin Italia i-a dat curaj tînărului originar din Republica Moldova, iar acum își face planuri pentru următoarea călătorie.

“Vreau să mă întorc acasă și să străbat la pas Moldova, dinspre sud spre nord”, ne-a mărturisit el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?