COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi frați din Germania au ajuns în Moldova pe biciclete, cu scopul de a face o faptă bună

Doi frați din Germania au ajuns în Moldova pe biciclete, cu scopul de a face o faptă bună

Vacanța de vară poate fi și altfel, decît odihna pe plajele însorite.

Doi frați din Germania, profesori de meserie, și-au dedicat timpul liber pentru a face o faptă de caritate. Aceștia au urcat pe biciclete și au venit din țara lor natală în Republica Moldova. Totul – pentru a aduna bani pe care urmează să-i doneze unor copii fără părinți. În drumul lor de 2 mii 500 de kilometri au reușit să strîngă deja 10 mii de euro.

Aventura caritabilă, pe două roți, a fraților Klaus și Hannes a început acum două săptămîni, dintr-un orășel aflat lîngă capitala Germaniei.


KLAUS, PROFESOR DE FIZICĂ ȘI BIOLOGIE: „Scopul a fost de a oferi suport financiar copiilor orfani din DonBosco din Chișinău. Pînă acum am reușit să adunăm 10 mii de euro, pe care i-am primit în mare parte de la prieteni și colegi din Elveția și Germania”.

Cel care a venit cu ideea cursei de caritate este Klaus, profesor de fizică și biologie în Elveția. Iar fratele său mai mic, Hannes, și el profesor, a acceptat-o fără să mai stea pe gînduri. Și… au pornit la drum. Unul lung, care a numărat peste 2 500 de km, pînă la Chișinău.

HANNES, PROFESOR DE ISTORIE ȘI LIMBĂ GERMANĂ: „Am călătorit prin Austria, Slovenia, Serbia, Croația și ulterior românia, iar acum Moldova”.

Cei doi frați au creat și un blog, unde povestesc despre peripețiile lor și cum pot fi făcute donațiile pentru copiii din Moldova. În timpul călătoriei, au întîlnit și oameni cu sufletul mare, care nu i-au lăsat să plece cu mîinile goale.

KLAUS, PROFESOR DE FIZICĂ ȘI BIOLOGIE: „Oamenii sînt extrem de săritori la nevoie. Ne întrebau de unde venim, ce pot să facă pentru noi. Am primit cadouri. Un pepene verde și o sticlă cu apă”.

HANNES, PROFESOR DE ISTORIE ȘI LIMBĂ GERMANĂ: „Eu cred că Moldova este o țară extrem de frumoasă. Nu prea mă așteptam la acest lucru, asta pentru că nu prea citești în ziarele germane despre Moldova. Este drăguț, curat aici, șoferi buni și drumuri foarte bune”.

Aceștia au gustat din plăcinte, vinul moldovenesc și legumele culese direct de pe dealuri Moldovei.

HANNES, PROFESOR DE ISTORIE ȘI LIMBĂ GERMANĂ: „Am încercat pepene verde și sînt extrem de buni, chiar direct pe marginea străzii”.

În doar 2 zile de cînd au ajuns în Republica Moldova, bicicliștii au vizitat mai multe zone turistice. Au fost cuceriți de complexul Orheiul Vechi.

KLAUS, PROFESOR DE FIZICĂ ȘI BIOLOGIE: „Am fost ieri, să-l vedem. A fost impresionant, peisajul, mănăstirea subterană”.

Klaus și Hannes nu se opresc la acest proiect și spun că vor continua să facă acte de caritate pentru oamenii necăjiți din Republica Moldova.

HANNES, PROFESOR DE ISTORIE ȘI LIMBĂ GERMANĂ: „Ne-am gîndit la cîteva proiecte și pentru anul viitor aici, pentru că este frumos aici și mulți oameni buni în jurul nostru. Poate vom reveni cu familiile noastre”.

Donațiile pentru copiii orfani pot fi făcute pînă la sfîrșitul acestei luni. În Germania, cei doi frați se vor întoarce cu trenul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load