Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Igor Corman: Aderarea la UE nu este menţionată în priorităţile platformei electorale a PDM

21 mai. 2014,, 10:40   Politică
3324 5
Foto: noi.md
"Partidul Democrat (PDM) intenţionează să participe la alegerile electorale cu propunerea de a îmbunătăţi situaţia socială din Moldova, nu de aderare la Uniunea Europeană", a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Corman, marţi într-un interviu acordat portalului „Unimedia”.

Potrivit agenţiei "Infotag", spicherul este convins că a le propune cetăţenilor să susţină un anumit partid în schimbul aderării la UE este extrem de riscant.

"Tema UE este una foarte importantă. Trebuie să le explicăm oamenilor ce înseamnă aderarea la UE, dar nu să ne bazăm doar pe tema asta ca ofertă electorală. În campania electorală ne vom baza pe o agenda mai complexă legată de problemele interne, probleme care, dacă vor fi rezolvate, ne vor asigura o apropiere mai rapidă de UE. Oamenii au nevoie să vadă că ascultăm şi ce probleme au ei, nu doar că le spunem spre ce direcţie credem noi că trebuie sa se îndrepte ţara", a spus Corman.

Potrivit lui, "politicienii nu trebuie să-i cheme pe moldoveni în Europa de la Bruxelles, ci să meargă în rînd cu oamenii".

"Acum se creează impresia că noi, politicienii, sîntem undeva la Bruxelles şi de acolo le facem cu mîna oamenilor să ne urmeze. Oamenilor trebuie să le explicăm mai întîi de ce şi unde mergem şi să-i convingem să mergem împreună. Nu să stăm în vîrful piramidei şi să le facem cu mîna. Daca o să le ţinem discursuri despre cît de frumos este în Europa, bune practici europene, bunăstare şi alte beneficii, dar ei nu vor simţi în viaţa lor de zi cu zi îmbunătăţiri, mîine vom trezi la Bruxelles singuri, doar noi, politicienii", a menţionat spicherul.

El a numit "comportamentul opoziţiei unul iraţional şi îndreptat împotriva intereselor populaţiei".

"Eu mă aşteptam ca PCRM să dea dovadă de mai multă inteligenţa şi maturitate în privinţa liberalizării vizelor, însă am auzit minciuni şi tentative de a-i speria pe oameni cu manipulări cinice. Comuniştii sînt cei care beneficiază din plin de liberalizarea vizelor şi foarte bine ca este aşa, noi am făcut asta pentru toţi cetăţenii, nu doar pentru electoratul Coaliţiei", a menţiona spicherul, care a adăugat că "CGPE propune oamenilor o şansă de a trăi într-o ţară democratică, în timp ce PCRM nu propune nimic".

"Singura lor ofertă este că vor să revină la putere. Asta nu este o ofertă pentru electorat, este doar obiectivul PCRM-ului, pe care a încercat cu disperare să-l atingă mai repede, prin provocarea alegerilor anticipate", a spus Corman.

El a refuzat să răspundă la întrebarea dacă este posibilă crearea unei coaliţii de centru-stînga.

"Ce va fi după alegeri, deja nici un partid nu poate spune. Totul va fi decis de electorat. Daca electoratul va decide că la conducere trebuie să se afle actuala coaliţie – aşa va fi. Este devreme să discutăm ce va fi după alegeri, eu însa sper că cetăţenii să-şi dea votul pentru continuarea cursului început", a menţionat Corman.

Potrivit lui, guvernarea trebuie să se ocupe de dezvoltarea şi reformarea tuturor domeniilor pentru o creştere economică, indiferent de faptul că unele din acestea sînt extrem de nepopulare.

"Pentru majorarea salariilor şi pensiilor trebuie să creăm condiţii ca statul să dispună de sursele financiare necesare. Trebuie să ne ocupăm serios de reformarea a multe domenii ale economiei. Dacă vom reuşi să explicăm corectitudinea acţiunilor noastre, cred că cetăţenii ne vor susţine, ca şi în cazul liberalizării regimului de vize şi Acordul de asociere RM-UE", s-a arătat convins preşedintele Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?