X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Vladimir Voronin promite să „pună capăt batjocoririi tinerilor” după ce va veni la guvernare

19 mai. 2014,, 12:35   Politică
6314 32
Foto: pcrm.md
„După revenirea la guvernare a Partidului Comuniştilor (PCRM), batjocorirea tinerilor va înceta”, a declarat duminică, la congresul Uniunii Tineretului Comunist din Moldova (UTCM), liderul PCRM, ex-preşedintele ţării Vladimir Voronin.

Potrivit agenţiei "Infotag", politicianul a dat asigurări că PCRM "va deschide şcolile pe care le-au închis autorităţile în exerciţiu şi va face ca studiile în instituţiile de învăţămînt superior publice să fie gratuite".

"Noi vom pune capăt insultării elevilor în timpul susţinerii examenelor, vom anula urmărirea acestora prin intermediul camerelor video. PCRM pledează pentru apărarea valorilor patriotice ale Moldovei şi intenţionează să reia o serie de programe sociale pentru dezvoltarea tineretului", a menţionat Voronin.

El i-a chemat pe comsomolişti să întreprindă toate măsurile pentru dezvoltarea statalităţii Moldovei.

"Procesele care au loc în societate nu trebuie să vă lase indiferenți. Şi este foarte bine că acestea vă preocupă. Tinerilor, istoric, le este proprie intoleranţa la nedreptate, minciună şi lupta pentru libertate. Un tînăr pledează mereu pentru ca totul să fie cinstit la şcoală, în familie şi în societate", a opinat fostul şef de stat.

Voronin a criticat viitoarea semnare a Acordului de asociere RM-UE.

"Dacă autorităţile moldoveneşti doresc atît de mult să semneze Acordul, lasă să afle mai întîi opinia poporului, a cetăţenilor acestei ţări. Anume aceasta noi aşteptăm de la Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană – să desfăşoare un referendum, astfel ca cetăţenii să se poată pronunţa liber", a accentuat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?