X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Biblia minusculă care a ajuns pe Lună, scoasă la licitaţie cu 42.000 euro

16 mai. 2014,, 19:00   Externe
4594 0
Foto: ziaruldeiasi.ro
O variantă minusculă a unei biblii care a ajuns pe Lună, estimată la 35.000 de lire sterline (42.600 de euro), va fi scoasă la licitaţie săptămîna viitoare, în oraşul american Dallas, informează dailymail.co.uk. Micuţa carte este unul dintre puţinele obiecte care au ajuns în spaţiu de două ori.

Prima dată fost trimisă pe orbită în misiunea Apollo 13, în 1970. Misiunea nu a mers bine, iar, din cauza unor probleme tehnice, echipa de astronauţi a fost nevoită să renunţe la aselenizare. Biblia a fost recuperată atunci cînd echipajul a ajuns în siguranţă înapoi pe Pămînt. În tot acest timp, astronauţii ar fi putut folosi biblia pentru a se ruga. Biblia, care poate fi citită doar la microscop, a fost trimisă din nou în spaţiu, anul următor, în misiunea Apollo 14, şi a ajuns în cele din urmă pe Lună, aflîndu-se printre bunurile astronautului Edgar Mitchell.

Biblia a fost una dintre cele 512 cărţi făcute de Apollo Prayer League, un grup de credincioşi avînd legături cu programul spaţial american. Cărţile au fost tipărite prima dată în urma dezastrului Apollo 1, din 1967, cînd trei astronauţi au murit în urma unui incendiu izbucnit la bord, în timpul unui exerciţiu de lansare. A fost visul unuia dintre astronauţi, Ed White, să ia o biblie în spaţiu, aşa că Apollo Prayer League a acceptat această provocare în memoria lui. S-a folosit tehnologie microformă pentru a micşora cele 1.245 de pagini, în doar 3,8 centimetri. Biblii au fost trimise în spaţiu în misiunile Apollo 12 şi Apollo 13, dar ambele încercări de aselenizare au eşuat. Aselenizarea s-a reuşit în cele din urmă în 1971, cu misiunea spaţială Apollo 14.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?