Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Cu "fluturi în stomac" și la 100 de ani. Povestea emoționantă a unui veteran american

10 iun. 23:30   Externe
1866 0

Veteranul armatei americane, Harold Terens, în vîrstă de 100 de ani, care a participat la debarcarea din Ziua Z acum 80 de ani, s-a căsătorit sîmbătă cu iubita sa Jeanne Swerlin, în vîrstă de 96 de ani, chiar în Normandia, la primăria din Carentan-les-Marais.

Împreună, vîrsta miresei şi a mirelui totalizează aproape 200 de ani, dar Terens şi iubita lui, Jeanne Swerlin, au dovedit că dragostea este eternă.

Harold Terens - veteran al Forţelor Aeriene ale armatei americane - a spus că a fost "cea mai frumoasă zi din viaţa sa", în timp ce Jeanne Swerlin a mărturisit că are „fluturi în stomac”, notează Noi.md cu referire la observatornews.ro.

Cei doi s-au căsătorit în primăria din Carentan, localitate unde s-au dat lupte crîncene după debarcarea aliaţilor la 6 iunie 1944.

Sîmbătă-seara, fericitul cuplu a participat și la o cină de stat la Palatul Elysee alături de preşedintele Emmanuel Macron şi preşedintele american, Joe Biden.


Nunta a fost simbolică, deoarece primarul francez nu este împuternicit să căsătorească străini nerezidenţi din Carentan, iar cuplul nu a cerut jurăminte cu caracter juridic, a precizat biroul primarului.1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?