Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Dezvăluiri: Deputații din Blocul ACUM i-ar fi șantajat pe cei din PSRM

22 noi. 2019,, 07:40   Politică
11240 11

Mai mulți fruntași ai Blocului ACUM ar dori o coaliție cu Partidul Democrat, iar democrații nu ar fi contra, în scopul formării unei coaliții împotriva PSRM în Parlament. Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, într-un interviu pentru UNIMEDIA.

„În ultimul timp, am auzit foarte multe voci din partea celor din ACUM că vor o coaliție cu PDM. Nu am auzit nicio voce din PSRM sau PD că ar dori să facă o coaliție. În schimb, am auzit declarațiile fruntașilor Blocului ACUM, Andrei Năstase și mulți alții. Și de la PD am auzit că ar fi bine să creeze o coaliție împotriva PSRM în Parlament”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului declară că unii parlamentari din Blocul ACUM ar fi încercat să șantajeze colegii socialiști înainte ca Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu să fie supusă votului: „Vă spun ceva în premieră: atunci cînd era clar că Guvernul Sandu va cădea și că va fi Guvern minoritar, cîțiva deputați din Blocul ACUM le-au spus unor deputați socialiști că „luați seama că noi avem niște înscrieri de la Plahotniuc și dacă Dodon o să-și facă de cap, noi o să-l punem la punct”.” Au încercat să mă șantajeze, fix metodele lui Plahotniuc”.

UNIMEDIA amintește că Maia Sandu excludea încă din luna februarie, după alegerile parlamentare, o eventuală coaliție cu Partidul Democrat. Iar unii analiști erau de părerea căun asemenea pas ar fi o sinucidere pentru Maia Sandu și Andrei Năstase. Fosta șefă a Guvernului a reiterat în repetate rînduri decizia de a nu coaliza cu PD. După demiterea Guvernului Sandu, însă, deputații Sergiu Litvinenco și Igor Grosu au declarat căBlocul ACUM ar putea da jos Guvernul nou desemnat, în frunte cu Ion Chicu, fiind ajutat de Partidul Democrat.

De cealaltă parte, socialiștii și Igor Dodon se declară categoric contra unei coaliții cu democrații. Și liderul PD, Pavel Filip, a declarat, în urma discuțiilor fracțiunii cu președintele țării, după demiterea Guvernului Sandu, că democrații nu vor face o coaliție de guvernare cu socialiștii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?