Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Conducerea Găgăuziei și-a cerut scuze de la Rogozin (FOTO)

14 mai. 2014,, 11:00   Societate
5272 16
Foto: gagauzinfo.md
Conducerea autonomiei găgăuze și-a cerut iertare de la Dmitri Rogozin pentru acțiunile „nechibzuite” ale autorităților Republicii Moldova care au percheziționat avionul vicepremierului rus, relatează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Prezidiul Adunării Populare și Comitetul Executiv de la Comrat s-au arătați „surprinși și indignați” de faptul că serviciile speciale ale Moldovei au reținut avionul delegației oficiale din Rusia și au supus demnitarii de rang înalt „unei percheziții umilitoare și le-au sustras obiectele personale”.

„Toate acestea reprezintă nu doar o încălcare a normelor diplomatice, dar și a normelor elementare de etică de care trebuie să dea dovadă oamenii civilizați”, se menționează în declarația conducerii autonomiei.

Bașcanul Mihail Formuzal și președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, au declarat că anume conducerea țării va fi vinovată de o posibilă înrăutățire a relațiilor economice cu Rusia și renunțarea la unele înțelegeri cu partenerul din Est.

„Este necesară aplanarea imediată a acestui incident cu autoritățile Rusiei și trebuie date asigurări că asemenea lucruri nu se vor repeta”, se arată în declarație.

„Găgăuzia se pronunță pentru o cooperare prioritară cu Federația Rusă și întotdeauna a respectat normele diplomatice, manifestînd toleranță față de toate persoanele oficiale din alte țări, indiferent de apartenența politică și națională. Conducerea UTA Găgăuzia aduce scuzele de rigoare lui Dmitri Rogozin și membrilor delegației ruse pentru acțiunile nechibzuite ale autorităților Moldovei”, se mai spune în document.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?