COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7682

Partidul Comuniştilor a elaborat un proiect de lege cu privire la neutralitatea permanentă a Republicii Moldova

14 mai. 2014,, 10:02   Societate
2971 0
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor a elaborat un proiect de lege cu privire la neutralitatea permanentă a Moldovei şi l-a înregistrat la Parlamentul ţării. Anunțul a fost făcut de liderul PCRM, Vladimir Voronin, marţi, în cadrul întrevederii cu adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al partidului, părţile au discutat subiecte ce ţin de securitatea regională, situaţia din domeniul reglementării transnistrene, acordînd atenţie deosebită neutralităţii Republicii Moldova.

Voronin a transmis lui Vershbow proiectul de lege, precizînd că Partidul Comuniştilor "este la moment unica forţă politică din ţară, care în mod deschis, nu doar prin cuvinte, dar şi prin fapte, pledează pentru dezvoltarea şi consolidarea neutralităţii permanente a Moldovei".

"Sîntem convinşi că pe timp de pace un stat permanent neutru trebuie să desfăşoare o politică ce împiedică implicarea acesteia în conflicte militare, aderarea la uniuni militare, amplasarea pe teritoriul său a bazelor militare străine, semnarea acordurilor ce contribuie la pregătirea economică sau politică pentru iniţierea unui război", a subliniat ex-preşedintele Moldovei.

Potrivit lui, "neutralitatea permanentă trebuie să fie baza politicii interne şi externe a republicii".

"Acest statut al Moldovei trebuie recunoscut la nivel internaţional. Iar în perspectivă strategică vedem republica ca o ţară demilitarizată", a spus Voronin.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽