Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

OSCE: Găgăuzia este patrimoniu, nu problemă

13 mai. 2014,, 15:38   Societate
4137 0
Foto: novostipmr.com
Șefa Misiunii OSCE în Republica Moldova, Jennifer Brush, îndeamnă autoritățile de la Chișinău să trateze autonomia găgăuză ca pe un patrimoniu, nu ca pe o problemă. În cadrul unei emisiuni la postul TV7, Jennifer Brush a menționat că una dintre cele mai interesante particularități ale Republicii Moldova este aflarea ei la intersecția civilizațiilor latine, slave și turcice.

„Dacă aș fi cetățean al acestei țări, aș fi mîndră că ne aflăm la intersecția unor asemenea civilizații mărețe”, a declarat șefa Misiunii OSCE.

Potrivit lui Jennifer Brush, cetățenii Moldovei „trebuie să accepte și să valorifice faptul că se află într-un mediu atît de divers și multietnic, iar Găgăuzia trebuie să fie parte a bogăției Moldovei”.

„Locuitorii autonomiei vorbesc limba turcă, au relații cu Turcia. Aceasta trebuie să fie un avantaj pentru Moldova. Însă, cu părere de rău, spun ceea ce am văzut în ultimii doi ani – Găgăuzia este tratată ca o problemă, care neapărat trebuie depășită. În ce limbă se vorbește în Găgăuzia? Preponderent în limba rusă? Vă place sau nu, dar aceasta e limba lor. Unde sînt încercările de a ajunge informațional la un compromis?”, a întrebat Jennifer Bursh.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?