X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Nimic nou în retorica Tiraspolului

29 apr. 2014,, 17:40   Societate
5284 6
Foto: eurasianews.md
Site-ul ministerului de externe al autoproclamatei RMN a publicat fragmente din interviul acordat agenției ruse ITAR-TASS de șefa diplomației transnistrene, Nina Ștanski, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la inițierea procesului de negocieri privind reglementarea diferendului transnistrean, informează NOI.md. Chiar dacă se menționează că interviul a fost acordat în exclusivitate pentru agenția respectivă, acesta nu a conținut nimic nou: aceleași acuzații la adresa Republicii Moldova.

Referindu-se la vectorul extern de dezvoltare al Transnistriei, Ștanski a constatat că vectorul ales de republică, precum și ideea națională, sînt orientate spre integrarea eurasiatică. Avînd în vedere aspirațiile de integrare europeană ale Chișinăului, Ștanski a subliniat că poziția principială diferită nu doar „îndepărtează părțile de atingerea compromisurilor pe marginea mai multor probleme importante nesoluționate, ci și le aprofundează, deoarece acestea sînt adoptate fără a ține cont de angajamentele asumate de Moldova în cadrul procesului de negocieri”.

„Consider că cheia pentru sporirea eficienței negocierilor este crearea unei atmosfere de încredere, care este de neconceput în condiția impunerii unor sancțiuni, amenințări, acuzații sau alte forme de confruntare. Numai încrederea reciprocă și orientarea spre interesele populației ambelor părți pot mișca dialogul înainte”, a conchis Ștanski.

Iar în memorie stăruie interdicția de a prelucra terenurile agricole amplasate după traseul Tiraspol – Camenca impusă fermierilor moldoveni din raioanele de est. Și încă nu se știe despre ce afirmații e vorba privind standardele duble și „înădușirea” economiei Transnistriei de către Moldova!
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?