X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Soțul lui Jasmin dorește să facă parte din conducerea celei mai mari bănci din Moldova

29 apr. 2014,, 12:18   Economie
5043 0
Foto: vipmagazin.md
Omul de afaceri moldovean Ilan Șor și-a înaintat candidatura în Consiliul de administrație al „Băncii de Economii”, unde astăzi are loc adunarea anuală a acționarilor, relatează kommersant.md. Nu este exclus ca această candidatură va fi aprobată. În afară de Ilan Șor, la funcția de membru al Consiliului de administrație al BEM candidează actualii membri: Stanislav Budza, Elena Matveeva, Constantin Paladi, Ion Ursu, precum și viceministrul Economiei Octavian Calmîc.

Amintim că, la mijlocul anului 2013, statul, care deținea 56% din pachetul de acțiuni al „Băncii de Economii”, a cedat pachetul de control, păstrîndu-l pe cel de blocare (33,38%). Pachetul majoritar la BEM a fost obținut de compania cu capital rusesc „Sisteme Informaționale Integrate”, despre care se spune că are legătură cu omul de afaceri Ilan Șor.

Săptămîna trecută, 24,9% din acțiunile BEM au fost achiziționate de compania investițională „VEB Kapital”, care este o companie-fiică a băncii rusești de stat „Vneșekonombank”. Numele vînzătorului acțiunilor deocamdată nu este cunoscut.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?