Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Turcinov: Putin SE TEME de Ucraina

22 apr. 2014,, 01:55   Externe
9567 18
Foto: regnum.ru
"Vladimir Putin vrea să distrugă Ucraina, pentru că se teme de ea", a declarat preşedintele interimar de la Kiev, Alexandr Turcinov, într-un interviu pentru postul naţional de televiziune.

"Putin se teme de Ucraina, pentru că Ucraina este un exemplu pentru multe ţări din spaţiul postsovietic. La noi, oamenii singuri pot decide care guvernare le place şi care nu. Un astfel de exemplu îl sperie pe Putin, de aceea sarcina lui nu este doar să preia o parte din teritoriul Ucrainei, dar să destabilizeze situaţia în general în ţară. Încercarea de a destabiliza situația din partea de est a țării - este nu numai o lovitură pentru Donbas, este o lovitură pentru Ucraina. Pe scurt, el caută să distrugă Ucraina independentă – iată ce scop urmărește regimul lui Putin", a declarat preşedintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov.

Președintele interimar a menționat că Viktor Ianukovici a devenit în prezent "doar un pion , o marionetă" în acest joc, deoarece, potrivit lui Turcinov, "autoritățile ruse îl tratează cu dispreț și îl desconsideră ".

În interviu Turcinov a declarat că apreciază pozitiv negocierile de la Geneva, care au avut loc la 17 aprilie. "Orice negocieri sînt mai bune decît orice război. Primul pas a fost făcut. Federația Rusă a fost nevoită să recunoască sechestrarea ilegală de spații , ilegalitatea acțiunilor teroriștilor înarmați. . Orice negocieri reprezintă un moment pozitiv", - a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?