Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Formuzal promite gaz mai ieftin şi deschiderea consulatului FR

19 apr. 2014,, 13:00   Societate
4721 4
Foto : noi.md
Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal este convins că toate promisiunile în urma vizitei sale la Moscova vor fi realizate: pe teritoriul autonomiei va fi deschis un consulat al Federaţiei Ruse, iar preţul la gaze va fi redus.

Potrivit lui, la Comrat va fi deschis nu doar consulatul Rusiei, dar şi consulatele altor ţări.

„Nu doar consulatul FR va fi deschis pe teritoriul autonomiei, dar şi reprezentanţele altor state. Preţul la gaze va fi micşorat. Toate acestea necesită coordonări şi muncă îndelungată. Asemenea lucruri nu se rezolvă într-o zi, dar pot să vă confirm că am obţinut un acord de principiu”, a comunicat başcanul.

Amintim, că pe 24 martie, delegaţia din Găgăuzia, condusă de başcanul Mihail Formuzal şi preşedintele Adunării Populare, Dmitri Konstantinov, a efectuat o vizită oficială la Moscova.

În urma acestei vizite, partea rusă a promis să le ofere locuitorilor autonomiei o reducere de 35-50% la gaz, paşapoarte ruseşti în regim simplificat, intenţia de a deschide la Comrat un consulat al FR şi un laborator al agenţiei ruse „Rospotrebnadzor”, precum şi să creeze brandul «Гагаузские вина» („Vinurile Găgăuze”).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?