Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Miliția din Donețk a TRECUT DE PARTEA protestatarilor

13 apr. 2014,, 12:04   Externe
8568 15
Foto: obozrevatel.com
Miliția din Donețk a TRECUT DE PARTEA protestatarilor și a predat sediul

La Donețk, separatiștii, care s-au adunat la miting lîngă departamentul regional al MAI al Ucrainei, au ocupat sediul instituției.

Anunțul a fost făcut de unul dintre participanții la Euromaidan Donețk.

"La moment, protestatarii au ocupat departamentul regional al Ministerului de Interne. Miliția a trecut de partea protestatarilor", - a subliniat.

Lîngă clădirea departamentului regional al Ministerului de Interne a sosit un autobuzt cu foștii angajați ai unității speciale "Berkut".

Soldații cu berete purpurii și panglica Sf. Gheorghe pe vestele antiglonț întră în clădire. Oamenii scandează: "Bravo" și "Berkut".

Protestatarii așteptau că "Berkut" îl va scoate afară pe șeful departamentului regional al MAI în regiunea Donețk, Constantin Pojidaev pentru a-l "demite" de manieră "populară".

Dar demisia așteptată nu s-a produs. Ofițerii "Berkut" au ieșit din clădire, au declarat că ei au fost întotdeauna cu poporul și că nu vor îndeplini ordinele anti-populare și s-au îmbarcat în autobuz.

"Luați puterea", - striga mulțimea.

La 12 aprilie un grup de necunoscuți au ocupat clădirea departamentului de miliție din orașul Slaveansk, unde se aflau arme.

Mai tîrziu, ei au arborat deasupra departamentului drapelul rus. Ca urmare, colaboratorii care se aflau în clădire s-au pomenit ostaticii protestatarilor.

De asemenea, în Slaveansk, activiștii pro-ruși au preluat filiala locală a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), și un alt departament de miliție din orașul Krasnîi Liman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?