X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Timoșenko despre condița REVENIRII Crimeei la Ucraina

9 apr. 2014,, 03:09   Externe
10533 21
Foto: livejournal.com
Crimeea încă mai poate reveni în Ucraina, în cazul în care comunitatea internațională va face presiuni asupra președintelui rus Vladimir Putin. Aceasta este opinia candidatului la președinția Ucrainei și liderului partidului "Batikivșcina", Iulia Timoșenko, transmite "Interfax".

"Crimeea este a Ucrainei și va fi întoarsă. Cum? Sînt convinsă că va fi returnată grație presiunilor intense și sistematice ale lumii occidentale asupra lui Putin în persoană", - a declarat Timoșenko în timpul unei întîlniri, care a avut loc la 8 aprilie, cu studenții Universității Naționale de Pedagogie din Kiev.

Potrivit fostului prim-ministru, o altă variantă de revenire a Crimeei în Ucraina este " un colaps economic al Rusiei". La întrebarea ce fel de relații pot fi între Ucraina și Rusia și modul în care acestea ar trebui să fie construite, Timosenko a declarat: " Relația este foarte simplă: întoarceți Crimeea și atunci vor fi relații".

Timosenko a acuzat FSB-ul rusesc de pregătirea acțiunilor de protest de la Harkov, Lugansk și Donețk în sprijinul federalizării Ucrainei. "Aceleași tehnologii. Dintre cei 250 de oameni din grup, 3-4 sînt reprezentanți ai FSB, apoi deseatnicii, care li se subordonează. Ei nu se bazează deloc pe susținerea oamenilor", - consideră politicianul.

Săptămîna trecută, în estul Ucrainei s-au activizat suporterii federalizării țării, precum și cei care susțin aderarea regiunilor de est la Federația Rusă. La Donețk și Harkov au fost proclamate "republici populare". În aceste regiuni vor fi organizate referendumuri cu privire la statutul lor viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?