X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Victoria Nuland: Relaţiile dintre Moldova şi SUA sînt în prezent mai puternice ca niciodată

31 mar. 2014,, 10:06   Politică
4004 1
Foto: romania.usembassy.gov
SUA rămîn angajate plenar în susţinerea aspiraţiilor Republicii Moldova de a deveni un stat prosper şi democratic în cadrul unei Europe unite. Asigurarea vine din partea Victoriei Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, aflată în vizită la Chişinău. La întîlnirea cu preşedintele Nicolae Timofti, oficialul american a mai spus că relaţiile dintre Moldova şi SUA sunt în prezent mai puternice ca niciodată.

Victoria Nuland l-a informat pe președintele Timofti că SUA au în vedere să intensifice programele de dezvoltare destinate diferitor domenii din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Președinției.

La rîndul său, șeful statului a salutat venirea la Chișinău a înaltului oficial american, despre care a spus că întărește relația sinceră dintre Republica Moldova și SUA. „Prețuim sprijinul constant și consistent pe care SUA îl acordă Republicii Moldova de-a lungul ultimilor două decenii, și în mod special în această perioadă, cînd situația regională s-a deteriorat”, a spus Nicolae Timofti.

Cei doi oficiali au discutat pe larg despre criza politică din regiune și eforturile pe care le întreprinde comunitatea internațională pentru detensionarea situației create. De asemenea, Nicolae Timofti și Victoria Nuland au făcut un schimb de păreri despre evoluțiile din regiunea transnistreană și eficiența formatului de negocieri 5+2, s-au referit la reforma justiției și cea de descentralizare instituțională, la relația comercială moldo-americană și colaborarea moldo-americană la nivelul instituțiilor internaționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?