Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Directorul unei instituţii de stat a fost demis

29 mar. 2014,, 11:36   Societate
4723 0
Фото: moldova.org
Directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Alexandru Cuzimuc, a fost demis din funcție prin ordinul ministrului Economiei, Valeriu Lazăr. Asta după ce o comisie disciplinară a atestat multiple încălcări în procedurile de planificare, organizare și desfășurare a controalelor.

Totodată, comisia a constatat o serie de încălcări în desfășurarea concursurilor de angajare. Astfel, comisia a concluzionat că există riscul creşterii actelor de corupţie în rîndul angajaților Agenției.

Potrivit ministrului Valeriu Lazăr, directorul agenţiei nu a făcut față sarcinilor puse de Ministerul Economiei și nu a îndreptățit așteptările consumatorilor privind protecția intereselor legitime ale acestora. Decizia de demisie a funcţionarului a foat luată şi în urma mutiplelor sesizări privind acte de corupție în cadrul agenției.

În urma demisiei lui Cuzimuc, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor urmează a fi supusă unui proces de restructurare, în cadrul căruia se va ține cont de cele mai bune practici europene, anunţă Ministerul Economiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?